Szeretném elmondani, hogy mi jelenti számomra a motivációt.
Évekkel ezelőtt hallgattam egy riportot Teller Edével, aki akkor 80 éves volt. A riporter hölgy megkérdezte, hogy minek köszönheti a szellemi frissességét?
Annak, hogy folyamatosan használom az agyamat. – volt a válasz.

Ez nagyon megragadt bennem. Elhatároztam, hogy én is készülök a riportra. Ha valaki majd 80 éves koromban egy riportban megkérdezi tőlem, hogy minek köszönhetem a szellemi frissességem, én is azt szeretném mondani, hogy annak, hogy folyamatosan használom az agyamat.

Persze, mindenki mondhatja, hogy neked könnyű, mert nyugdíjas informatikus vagy tudsz programozni PHP-ban, tudsz PHP applikációkat és honlapokat készíteni.
Igen, ez igaz, ez az én helyzeti előnyöm, de ez önmagában nem elég. Ezzel a blog sorozattal szeretném elmondani, bemutatni, hogy ahhoz, hogy folyamatosan használjam az agyamat mi szükséges és napról napra hogyan valósítom meg.

Van egy csodálatos technika, ami szerintem mindenkinek működött már az eddigi életében, folyamatosan működtethető a jelenben és tudatosan működtethető a jövőben is.

A technika a következő képen néz ki:
– találj magadnak egy célt, amit nagyon szeretnél elérni, vizsgáld meg, tanulmányozd, hogy mi szükséges az eléréséhez. A lényeg, hogy ez egy olthatatlan vágy legyen. Tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy elérhesd, hogy rajtad ne múljon a dolog.
– érd el, valósítsd meg, tedd életed boldog részévé.
– amennyiben azt tapasztalod, hogy mindent megtettél, ami tőled tellett, de mégsem sikerült elsőre (és most jön a kulcs lépés), akkor engedd el, úgy, hogy nem gond, hogy most ez nem jött össze. A lényeg, hogy soha semmiért ne görcsölj.
– azt fogod majd tapasztalni, hogy az elengedést követően, rövid időn belül ott lesz előtted a megoldás, és amit nagyon szerettél volna, elérheted.

A jobb érthetőség kedvéért itt elmondok az életemből a sok közül egy friss példát.
A WP-kurzus egyik tulajdonosa Nagy Attila 2020 január elején írt egy visszatekintést az elmúlt évről és az új év tereiről egy blog bejegyzést. Ebben az elmúlt évnél megemlítette, hogy a Paradise Projekt szervezésében két hetet Balin töltöttek. (Bali már évek óta egy nagy vágyam, hogy egyszer eljuthassak oda). Még végig se olvastam a blogot, azonnal elmentem a Paradise Projekt oldalára és megnéztem, hogy mit ajánlanak.
A három csomag közül kiválasztottam a Szakmai + VIP FUN csomagot, elolvastam mindent, amit csak lehetett. Igaz, az utat 20-40 év közöttieknek ajánlották, de nem zavart engem, hogy már elmúltam 70. Előzetes kalkulációim szerint ehhez szükségem lenne 1 millió Forintra. Azért írom, hogy lenne, mert nem volt ennyi pénzem, de olyan volt a program összeállítása, hogy ezt nem akartam kihagyni.

Azonnal fel az internetre és megnéztem, hogy a bankok milyen feltételekkel adnak 1 millió Forintos hitelt.
Kiírtam 6 bank ajánlatát, ebből 3- ba, vagy 4- be be is regisztráltam és kértem visszahívást.
Két napra rá jelentkezett az egyik bank. Szépen haladt a beszélgetésünk, olyan bank volt, ahol a korábbi Kft-m számláját is vezettem. Megtaláltak a rendszerükben, megegyeztünk a havi törlesztő részletben és a futamidőben, amikor elhangzott az a kérdés, hogy mikor születtem. Amikor ezt megmondtam, a kedves hölgy közölte velem, hogy 70 év felett nem adnak hitelt csak kezessel. Ezzel ez a tárgyalás be is fejeződött, mivel én egyedül élek.
Következő napon felhívott még egy bank, de mikor említettem, hogy elmúltam 70 éves itt is befejeződött a beszélgetésünk.

Akkor azt mondtam, hogy oké rendben van. Nem tudok hitelhez jutni. Egy év alatt összespórolom a nyugdíjamból a részvételhez szükséges összeget, és addig intenzíven fogom tanulni az angolt is. Elengedtem, hogy az idén elmenjek Balira, de azonnal volt egy másik tervem a megvalósításra.

Ezután három nappal, éppen a zöldségesnél fizettem, mikor felhívott egy bank ismét. Megint azzal kezdtem, hogy elmúltam 70. Azt a választ kaptam, hogy nem gond. Akkor mondtam a futamidőt a havi visszafizetésekkel, elfogadták. Kértem, hogy küldjék le a szerződést az email címemre. Elmentem a tesómhoz és bejelentettem, hogy megyek Balira!

Szóval, megvolt a nagy cél, az olthatatlan vágy. Részemről mindent megtettem, hogy elérhessem. Mikor kiderült, hogy rajtam kívül álló ok miatt nem lehetséges, ELENGEDTEM! Miután elengedtem, de volt egy megoldási javaslat az elérésére, jött a megoldás.

Mondhatom, csodálatos 2 hetet töltöttem Balin, ahonnan 2020.02.29.-én reggel érkeztünk haza. Egy hétre rá jött a MARADJ OTTHON mozgalom. Elmondhatom, hogy én még az utolsók között láthattam az igazi békebeli Balit.
Így érdemes ezt csinálni!